Balsen
»
Balsmoseskolen
»
Lærerne
»
Hvorfor smager fadøl så meget bedre end flaskeøl?
Rang: Newbie
Gruppe: Registered
Tilmeldt: 12-05-2021(UTC) Indlæg: 1
|
Forskellen mellem fadøl og ikke-fadøl er pasteurisering. Måske det grundlæggende først. Ølet pasteuriseres (bragt til 65 grader Celsius i et par minutter for at dræbe eventuelle resterende bakterier eller gær, der kan forblive i ølet efter filtrering) for at sikre en bedre holdbarhed. Som regel vil fadøl i en tønde have en holdbarhed på 3 til 12 uger, og flaskeøl, der har passeret pasteurisering-op til 12 måneder. Jo længere pasteurisering, jo længere holdbarhed. Da ølet opvarmes før pasteurisering, påvirker det ølens smag. Derfor er fadøl et" friskere smag " produkt af bedre kvalitet, men har en kortere holdbarhed.
Fadøl gennemgår øjeblikkelig pasteurisering-det vil sige, inden den fyldes i tønden, pumpes ølen gennem en varmeveksler, hvor opvarmningseffekten forekommer i røret i en meget kontrolleret, men kort periode. Derfra hældes det i tønder.
De fleste flaskeøl er "tunnel pasteuriseret", hvilket betyder, at øl er aftappet, udjævnet, og derefter den fyldte, kronet flaske pasteuriseret sammen. Det tager op til en time, og meget mere varme påføres øl end med øjeblikkelig pasteurisering.
|
|
|
|
Rang: Newbie
Gruppe: Registered
Tilmeldt: 12-05-2021(UTC) Indlæg: 1
|
Alkoholbranchen bliver mere attraktiv hvert år. Min hustru og jeg besluttede på et budget option https://www.aworldofbeer.dk/en-l...-liter-time_452208_2270/ og vi besluttede at starte med dette udstyr for tiden. Hvor ofte drikker du øl?
|
|
|
|
Balsen
»
Balsmoseskolen
»
Lærerne
»
Hvorfor smager fadøl så meget bedre end flaskeøl?
Hop til Forum
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.